Isnin, 21 April 2014

LUMUT PESAT MEMBANGUN

LUMUT- 20/04/2014  Kerajaan Perak Mahu Penglibatan Wakil TLDM Dalam Proses Pembangunan Bandar Lumut:- DSD Dr Zambry Abdul Kadir

"Sebarang permohonan untuk membangunkan apa-apa bentuk bangunan atau perumahan di Lumut hendaklah memasukan wakil daripada TLDM di dalamnya," kata Menteri Besar Perak, Datuk Seri Dr Zambry Abdul Kadir.
Menurut beliau, aspek berkenaan amat penting kerana kerajaan negeri bimbang sekiranya perkara-perkara yang tidak sewajarnya berlaku dikawasan berkenaan.

Atas dasar itu jelas beliau, pandangan daripada wakil TLDM amat penting dalam proses pembangunan di bandar Lumut.

"Berkaitan dengan pembangunan sepanjang yang dipanggil Lumut Esplanade ini yang telahpun menjadi sebahagian daripada pelan perancangan bandar Lumut dengan sebaik-baiknya.

"Saya telah meminta kepada pihak Majlis Perbandaran Manjung untuk memasukkan wakil TLDM untuk pembangunan bandar Lumut ini.

"Dan sekarang kita sudah ada Ahli Majlis Perbandaran Manjung daripada TLDM," katanya pada sidang media di Majlis Program Jiwa Murni Pembersihan Lumut Bandar Tentera Laut dan Pertunjukan Pancaragam Sempena Sambutan Lumut Bandar Tentera Laut di Dataran Putra, Lumut.

Zambry menambah, kerajaan negeri bimbang wujudnya kesan-kesan sampingan sekiranya pandangan dari pihak TLDM tidak diambil kira.

Katanya lagi, sebagai kawasan yang telah digazetkan sebagai Bandar Maritim, maka bandar Lumut perlu dipelihara dalam pelbagai aspek.

 
 "Satu lagi saya minta untuk pembangunan di kawasan ini dapat dimasuk sebarang projek kerana saya tidak mahu mengulangi perkara-perkara yang tidak sewajarnya berlaku dan pandangan dari TLDM tidak diambil kira.

"Dan ini menyebabkan ada kesan-kesan hidrografi dan kesan lain yang tidak baik bukan hanya kepada alam sekitar tetapi juga kesan kepada keselamatan di sini.

"Kita perlu sensitif dengan kawasan Lumut ini kerana ia merupakan kawasan pertahanan negara yang melibatkan TLDM sebab itu saya memandang serius," katanya lagi.


1 ulasan:

  1. Saya ingin berbagi cerita kepada anda bahwa saya ini IBU PUSPITA seorang TKI dari malaysia dan secara tidak sengaja saya buka internet dan saya melihat komentar ibu hayati yg dari honkong tentan MBAH KABOIREN yg telah membantu dia menjadi sukses dan akhirnya juga saya mencoba menghubungi beliau dan alhamdulillah beliau mau membantu saya untuk memberikan nomor toto 6D dan alhamdulillah itu betul-betul terbukti tembus,kini saya sangat berterimakasih banyak kepada MBAH KABOIRENG dan jika anda ingin seperti saya silahkan hubungi MBAH KABOIRENG di 085-260-482-111,saya juga tidak lupa mengucap syukur kepada ALLAH karna melalui MBAH KABOIRENG saya juga sudah bisa sesukses ini dan jangan mudah percaya kepada MBAH yg lain selain MBAH KABOIRENG karna saya juga pernah mengalami yg namanya dibohongin sama para normal yg lain,ini bukan rekayasa dari saya melainkan ini kisah nyata dari seorang TKI,jangan ada percaya klau ada yg memakai pesan ini klau bukan atas nama saya krna itu cuma bohan dan ini resmi saya yg menulis.Untuk yg punya rum erimakasih atas tumpangannya. KLIK _ GHOB _ 2D 3D _ 4D _ 6D _ DISINI
    Saya ingin berbagi cerita kepada anda bahwa saya ini IBU PUSPITA seorang TKI dari malaysia dan secara tidak sengaja saya buka internet dan saya melihat komentar ibu hayati yg dari honkong tentan MBAH KABOIREN yg telah membantu dia menjadi sukses dan akhirnya juga saya mencoba menghubungi beliau dan alhamdulillah beliau mau membantu saya untuk memberikan nomor toto 6D dan alhamdulillah itu betul-betul terbukti tembus,kini saya sangat berterimakasih banyak kepada MBAH KABOIRENG dan jika anda ingin seperti saya silahkan hubungi MBAH KABOIRENG di 085-260-482-111,saya juga tidak lupa mengucap syukur kepada ALLAH karna melalui MBAH KABOIRENG saya juga sudah bisa sesukses ini dan jangan mudah percaya kepada MBAH yg lain selain MBAH KABOIRENG karna saya juga pernah mengalami yg namanya dibohongin sama para normal yg lain,ini bukan rekayasa dari saya melainkan ini kisah nyata dari seorang TKI,janan ada percaya klau ada yg memakai pesan ini klau bukan atas nama saya krna itu cuma bohon dan ini resmi saya yg menulis.Untuk yg punya rum erimakasih atas tumpangannya. KLIK _ GHOB _ 2D 3D _ 4D _ 6D _ DISINI

    BalasPadam